surt@delcercle:~$

Blog destinat a combatre la cibervigilancia a la que ens sotmeten grans corporacions tecnocapitalistes.
 

#Crear un compte anònim a Twitter

Creat per Fck5y5 el 3 May 2018 · 290 cops Arxivat a Privacitat | Xarxes Socials

Aquests és un tema recurrent als cercles on es parla de privacitat en línia, Twitter és potser la xarxa nosocial més complicada per colar-li un compte anònim degut a que està preparada per detectar si estem fent servir un proxy o vpn i obligar a l'usuari a verificar el compte amb un número de telèfon.

Els serveis de SMS temporal

Com ja em parlat amb anterioritat en altres articles existeixen serveis a la xarxa per rebre sms en números de telèfon temporals si bé és molt difícil ensopegar amb un que no estigui ja usat o que no sigui d'un operador bloquejat per Twitter. Això fa que recomanar aquesta via no funcioni en el 98% dels casos que vulguin provar de fer un compte anònim.

A més segons les meves investigacions el sistema de registre de Twitter ha canviat recentment, si no fas servir un proxy i vols validar el compte amb un número de telèfon el sistema envia un sms de text amb un número de verificació però en canvi si fas servir un proxy el codi de verificació sembla que es enviat amb una trucada de veu, per tant ja podem dir que tots aquests serveis no funcionaran.

Sense proxy

Amb proxy

Telèfons d'un sol ús o targetes prepagament

Els telèfons d'un sol ús que jo sàpiga ja no són a la venda al menys a Espanya i les targetes prepagament necessites un DNI per adquirir-les per tant tampoc és cap solució que no deixi un rastre.

En llocs com ebay es venen sims prepagament pendents d'activar, cada país té una legislació diferent però normalment s'han d'activar amb verificació de l'identitat, aquí un exemple

Locutoris i altres ordinadors públics

La Ley Orgánica de Protección de la Seguridad Ciudadana considera una infracció greu que un locutori o cibercafé no demani el DNI al usuari del ordinador, castigat fins amb 30.000€ de multa per tant dubto que aquests locals s'arrisquin a infringir la llei. El esborrany del avantprojecte volia que tothom que entres e un wifi públic hagués de registrar-se amb el DNI per sort això es va considerar que entrava en conflicte amb la LOPD vigent. Entenc que el mateix deu passar amb les biblioteques de la xarxa pública segurament demanaran el carnet de la biblioteca o en el seu defecte el DNI si no ets usuari.

Què ens queda doncs?

Donat que al fer servir un proxy Twitter no ens permet escapar de la verificació telefònica només ens queda fer el registre de forma normal en un ordinador que no estigui associat amb nosaltres com el ordinador d'una universitat, escola o un lloc on hi hagi molts possibles usuaris que facin impossible una identificació.

Una vegada hem creat el compte amb un email temporal ja podem obrir-lo des de el nostre ordinador fent servir la xarxa Tor per anonimitzar la ip.

Volem deixar clar des de Surt del Cercle que potser la millor opció és no fer servir aquestes xarxes capitalistes que maltracten l'usuari i obrir un compte en les xarxes lliures i descentralitzades que són les que en definitiva donen un control de les seves dades i no estan dissenyades amb la fi d'extreure informació dels seus usuaris.

Com a xarxes lliures de microblogging com Twitter us recomanem Mastodon o GnuSocial, en aquests enllaços trobareu instàncies d'aquestes xarxes, busqueu per idioma o per la temàtica.

En un proper article parlarem en profunditat sobre aquestes xarxes.

Aquest article no te cap tipus de llicència ni res, pot fer amb ell el que vulguis, no ho oblidis copia, difon i pirateja.