surt@delcercle:~$

Blog destinat a combatre la cibervigilancia a la que ens sotmeten grans corporacions tecnocapitalistes.
 

#Resum de la 1a Trobada Fediversal

Creat per Fck5y5 el 26 May 2018 · 313 cops Arxivat a Xarxes Socials

Dijous 24 de maig va tenir lloc com ja sabeu la primera trobada fediversal al CSA Can Vies, va ser una organització precipitada i no teníem gaire clar el nivell d'assistència que devíem esperar, però ja d'entrada abans d'explicar com va fluir l'esdeveniment vull avançar que va ser un gran èxit quant a quantitat i qualitat.

Al migdia ens vam trobar per menjar alguns usuaris fediversals i jo mateix en un lloc cèntric de la ciutat de Barcelona, va ser la primera experiència positiva del dia posar cara a usuaris amb els quals comparteixes espai virtual i canvies impressions a diari, gent molt ben parida com es diu a la meva terra.

Ja després del dinar vam fer camí cap a CSA Can Vies on vam decidir que la trobada es fes d'una forma informal al mateix patí d'entrada del centre social a prop de la barra, la gent va començar a arribar, tothom està a l'expectativa de veure quin usuari és quan es presenti en aquestes "cites a cegues" i una vegada trencat el gel inicial els grups vam començar a formar-se al voltant de les taules. Havia vells coneguts que es retrobaven, i d'altres que no és coneixíen però que ja d'entrada sabíem que teníem molts nexes en comú.

Al cap d'una bona estona un dels participants va tenir la idea de profunditzar sobre alguns temes que estaven sonant interessants, vam entrar a la sala principal formant una rotllana amb cadires i aquí va establir-se el debat, amb total cordialitat i respecte pel torn de paraula es va anar desenvolupant la xerrada entre uns assistents en els quals podíem trobar gent que porta anys en les xarxes lliures, administradors i gent que venia de les privades però amb aquella brillantor als ulls de qui vol saber més d'un món que desconeix. Gent que a fet aquell "clic" mental que porta a la investigació i el descobriment del que hi ha en terra ignota.

Sense entrar en detalls tècnics per no avorrir, es van fer propostes molt interessants, que cal anar veient en què és poden convertir. Per això es va crear un espai a la confederac-io per anar parlant del tema i veure quin tipus de col·laboracions poden sorgir.

D'entrada em quedo amb una primera idea sobre un hacklab que va sorgir mentres amablement ens van explicar tota l'història del CSA Can Vies en una visita guiada per l'edifici, però durant el debat també van sorgir algunes idees boixes de les que ens agraden a nosaltres.

Bé, que dir més que estic molt agraït per la rebuda del públic assistent, agraït al CSA Can Vies per la cessió del espai i la tasca de barri que fan, agraït als altres organitzadors per l'esforç i agraïments als que vàreu fer difusió i com no als que se que volíeu estar però no va poder ser.

Ara toca continuar treballant per fer d'això una cita anual i ampliar l'oferta amb xerrades o tallers que puguin aportar més llum a un món encara fosc per molts usuaris que estan a xarxes privatives parlant de software lliure sense conèixer aquesta altra opció.

Gràcies a totes i fins l'any que ve!

Aquest article no te cap tipus de llicència ni res, pot fer amb ell el que vulguis, no ho oblidis copia, difon i pirateja.