surt@delcercle:~$

Blog destinat a combatre la cibervigilancia a la que ens sotmeten grans corporacions tecnocapitalistes.
 

#Protegim els nostres drets a la xarxa

Creat per Fck5y5 el 24 August 2018 · 365 cops Arxivat a Copyleft

L'article 13 és una disposició de la proposta de Directiva sobre drets d'autor de la UE que ordena que tot el contingut pujat a la xarxa ha de ser supervisat i eliminat si es detecta semblança amb continguts existents protegits per drets d'autor. Aquesta disposició es va votar el 5 de juliol per primera vegada i vàrem guanyar per un estret marge però ara ens toca alçar la veu de nou perquè es tornarà a votar el 12 de setembre.

Aquest article ens afecta a tots, creadors i consumidors, si ets un creador el contingut que pugis a la xarxa podrà ser eliminat sense el teu consentiment, les plataformes de continguts hauran de crear nous i costosos algoritmes per esbrinar si els continguts pujats infringeixen alguna llicència de copyright. Com a consumidors deixarem de poder consumir com fins ara alguns continguts culturals, en definitiva més burocràcia i menys internet lliure.

Si aquesta lli s'aprovés hi hauria un abans i un després en l'internet que coneixem, el simple fet de compartir una imatge en xarxes socials podria ser castigat amb una multa o sanció. Els lobbys promotors d'aquesta directiva europea diuen que la seva intenció no és censurar sinó protegir els autors i la seva feina. Ara més que mai hem de fer molt soroll fent servir hashtags en les nostres xarxes com #SaveYourInternet o #DeleteArt13, o bé truca'n't directament als nostres representants europeus i fent sentir la teva veu des d'aquest link

Hem preparat una imatge per compartir en xarxes socials.

Save your Internet

Aquest article no te cap tipus de llicència ni res, pot fer amb ell el que vulguis, no ho oblidis copia, difon i pirateja.