surt@delcercle:~$

Blog destinat a combatre la cibervigilancia a la que ens sotmeten grans corporacions tecnocapitalistes.
 

#10 raons per no comprar a Amazon

Creat per Fck5y5 el 5 September 2018 · 217 cops Arxivat a GAFAM

Amb el recent anunci de pujada de preus de la subscripció premium d'Amazon esperem que el gegant nord-americà de les vendes tingui un rècord en baixes d'usuaris però per si encara hi ha gent amb dubtes em volgut traduir part d'aquest article d'en Richard M. Stallman Reasons not to buy from Amazon.

  1. Si vols comprar un llibre (o alguna cosa més), no ho facis a Amazon. Si és un llibre, compra'l directament de l'editor o a través d'una llibreria local.
  2. Amazon publica ebooks dissenyats per atacar la vostra llibertat (PDF o html).
  3. Les vendes de música en línia d'Amazon tenen els mateixos problemes que el ebooks: els usuaris són requerits per signar un contracte que els nega les llibertats que tindrien amb un CD.
  4. La gestió d'enviaments a Amazon es fa en condicions de semiesclavitud, amb paramèdics vigilan que els treballadors no es maregin per la calor.
  5. Amazon va tallar el servei a Wikileaks, al·legant que violaven els seus termes de servei. No tenia necessitat d'acudir als tribunals per demostrar-ho, perquè si llogues un servidor d'Amazon, no tens drets.
  6. Amazon ofega petites editorials. Per exemple, Amazon va tallar les vendes de Swindle (un distribuïdor de llibres independent) per pressionar per obtenir descomptes més grans.
  7. Amazon no només competeix amb llibreries independents, sinó que busca arrogantment destruir-les. Botigues de llibres independents insten a la gent que no compra Amazon.
  8. Amazon sembla tractar bé els autors autopublicats, però pot reduir unilateralment el preu dels seus llibres. I quan ho fa, els autors són els que perden.
  9. Amazon va censurar un llibre electrònic que va exposar com es poden manipular les llistes de bestsellers del llibre electrònic (i, per tant, no tenen sentit).
  10. Amazon era membre d'ALEC. ALEC és el grup de lobby de dretes que promou les lleis de supressió de votants i les lleis a favor de les armes, així com els atacs contra els salaris i les condicions de treball als Estats Units. Amazon va deixar a ALEC després de la pressió pública al maig de 2012, però estic segur que encara busca les mateixes polítiques desagradables que ALEC va defensar i està esperant una nova eina per aconseguir-los.

Bé aquestes són algunes de les coses que va escriure Stallman però d'ençà que Amazon es va implantar a Espanya hem tingut coneixement també de les condicions laborals dels seus treballadors que es queixen de contractes temporals, pujades de salaris inexistents, menys cobertura per baixes laborals, discriminació laboral i abaratiment dels acomiadaments, hores extres més econòmiques per l'empresa i un control orwel·lià amb un rellotge que vigila les pauses que fan fins i tot per anar al bany.

A més anem en camí de convertir a Amazon en un monopoli de les vendes en línia i això no ens interessa a cap de nosaltres per motius evidents.

Si ets encara usuari d'aquest servei si us plau, pensa en tot això i fes el que cal, donat de baixa d'Amazon.

Aquest article no te cap tipus de llicència ni res, pot fer amb ell el que vulguis, no ho oblidis copia, difon i pirateja.