surt@delcercle:~$

Blog destinat a combatre la cibervigilancia a la que ens sotmeten grans corporacions tecnocapitalistes.
 

#Faircoin la guia per començar pas a pas

Creat per Kim el 3 October 2018 · 1014 cops Arxivat a Faircoop

En un artícle escrit no fa gaire temps vàrem explicar que és el Faircoin i com funciona, avui volem anar un pas més enllà i fer una petita guia per acompanyar noves usuaries cap a la creació d'una cartera i obtenir els primers fairs per començar a canviar el món cap a una economia descentralitzada i justa.

En primer lloc necessitem una cartera on guardar les nostres criptodivises, habitualment estem acostumats a tenir un compte en una entitat bancària, doncs aquest compte és el que nosaltres anomenem cartera i no estarà en un lloc abstracte com fins ara, estarà al nostre ordinador i sota el nostre control.

Creació de la cartera de Fairs

Per crear la nostre cartera, anirem a la pàgina de descarrega de les aplicacions, en primer lloc veiem que tenim el node complet pels tres sistemes operatius majoritaris, GNU/Linux, Windows i Mac i per diverses arquitectures, també hi ha la cartera per Android.

El node complet és un programa que guarda tota la cadena de blocs del blockchain, diguem que és el programa complet amb totes les característiques del sistema, és un node més de la xarxa. Donem per suposat que estem en un sistema operatiu basat en Debian pel tutorial d'instal·lació.

Descarreguem l'arxiu al directori /opt i ens situem en ell obrim el terminal i escrivim:

$ cd /opt

Descomprimim

$ tar jxf faircoin-2.0.1-linux-x86_64.tar.bz2

Ja el podem executar

$ /opt/faircoin/faircoin-qt

Hem de veure una aplicació com la de l'imatge inferior.

Faircoin Client

Es molt important encriptar la nostra cartera per evitar accessos no autoritzats, per fer això anem a Configuració -> Encriptar moneder i entrem una contrasenya no menor de 10 caràcters aleatoris i guarda-la molt bé.

Compte! Si perds aquesta clau les teves monedes no es podràn recuperar

La primera vegada que facis servir el node veuràs un avis que el sistema trigarà uns quants minuts a descarregar tota la cadena de blocs, ens esperarem a que quedi sincronitzat, el teu node necessita saber quines transaccions hi han pendents cada vegada que s'obre.

Adquisició de monedes

Tens dues maneres d'adquirir monedes, la primera és cercar aprop teu un node local que actuï com a casa de canvi, a Catalunya que jo conegui com a mínim hi han dos, un a Arbucies per la comarca de Girona, crec que cada dimecres al matí són oberts al públic però sempre es millor contactar amb elles per assegurar el viatge o a Barcelona capital, al barri de la Sagrada Familia el centre social autogestionat de Aurea Social que també podeu contactar sense problemes per més informació. La segona opció és des del web de getFaircoin amb una transferència o amb un altre criptodivisa.

Enviar monedes a un compte

Per enviar monedes a un altre compte has de conèixer el número de compte del destinatari igual que fas actualment amb els bancs, només has d'enganxar aquest número de compte de la cartera on diu Paga a (aquestes queden en una agenda de contactes per posteriors usos), una etiqueta per donar un nom descriptiu a la transacció i la quantitat de fairs que vols enviar. Al clicar enviar et demanarà la contrasenya que vas crear en la configuració i la transacció serà enviada.

Faircoin Client

Rebre monedes

Rebre monedes és igual de fàcil, crea una sol·licitud de transferència des de l'opció "Rep", afegeix una etiqueta descriptiva, un import i un missatge i al clicar "Sol·licitud de pagament" es crearà un codi Qr amb tota la informació incloent la teva adreça, envia en un email al destinatari i podrà pagar-te amb facilitat.

Faircoin Client

Com veieu no és tan difícil començar amb petites quantitats per anar agafant confiança, val la pena, la descentralització és la clau per poder ser sobirans no només en la tecnologia també econòmicament, l'euro és centralitzat creat per les classes dominants per tenir el control del sistema però ara gràcies a la tecnologia i al Faircoop ens podem alliberar!

Aquest article no te cap tipus de llicència ni res, pot fer amb ell el que vulguis, no ho oblidis copia, difon i pirateja.