surt@delcercle:~$

Blog destinat a combatre la cibervigilancia a la que ens sotmeten grans corporacions tecnocapitalistes.
 

#Serveis de hosting ètics

Creat per Fck5y5 el 28 December 2018 · 540 cops Arxivat a Comunitat

Ja a hores d'ara tots sabem que cada acció és política, quan comprem alguna cosa estem contribuint al món que volem, vull dir que quan comprem una peça de roba extremadament econòmica i feta a Bangladesh potser estem fent més rica a una empresa capitalista sense escrúpols que fa servir mà d'obra barata a l'anomenat tercer món i d'aquesta manera perpetuem un sistema diabòlic que per un altra banda denunciem.

Amb els serveis de hosting passa una mica el mateix, hi ha molts, de molts preus i colors i cada vegada més, però, podem fer quelcom per ser més justos i solidaris al hostatjar el nostre web? Existeixen serveis de hosting ètics?

Per començar haurem de definir que és un servei de hosting ètic, sota el meu entendre un servei de hosting pot basar la seva ètica en l'energia en primer terme, fer servir energies renovables seria un punt a favor seu, també ens podríem fixar en la seva responsabilitat social, si l'empresa contribueix a projectes de democratització de la tecnologia, la sobirania tecnològica, la llibertat d'expressió, etc. Segurament hi han més expressions que poden fer un servei de hosting ètic, feu servir els comentaris si teniu més idees.

Així doncs amb aquests dos paràmetres podíem començar a fer una cerca i donar algunes alternatives a les usuàries que cerquin un servei de hosting ètic.

Hostpapa

hostpapa ha pres la iniciativa d'optar per l'ecològic comprant energia ecològica 100% renovable per a alimentar als seus centres de dades, servidors web, computadores d'oficina, portàtils i espai de treball, l'ecologia és un punt a favor molt important en aquest servei en canvi els seus mètodes de pagament són només targetes de crèdit, dèbit o Paypal no accepten cap criptodivisa que ens permetí escapar del control dels bancs.

Doominio

doominio.com/ aquesta empresa col·labora amb l'ONG Fapas plantant boscos a Astúries, compensant les emissions de CO2 de l'empresa i contribuint a la preservació de l'ós bru. Els arbres plantats contribueixen a millorar l'hàbitat de l'espècie autòctona.

Dimensis

Dimensis.com/ aquesta empresa és ara per ara la meva preferida, és una empresa conscienciada amb la necessitat d'un desenvolupament sostenible i respectuós amb les persones i el medi ambient, fan descomptes importants en projectes sobre ecologia, cooperació i tot el que sigui el bé comú. A més els seus serveis es poden pagar amb moneda social o faircoin.

Gandi

Gandi.net/ aquesta empresa de les més conegudes amb una llarga trajectòria a la xarxa, és coneguda per la seva responsabilitat social col·laborant amb multitud de projectes de software lliure i cultura lliure. Aquí podeu veure una llista dels projectes.

Tranquility

Tranquility.se/ Aquesta empresa és poc coneguda però sembla que fa servir energia solar per donar el seu servei de hosting, ja es veu que no són amics de la web 2.0 i que fan servir xmpp i pgp per comunicar-se i que són accessibles via Tor, l'única pega per mi són els métodes de pagament, Bitcoin és una criptomoneda altament especulativa i antiecològica preferiria altres criptos per fer el pagament.

Segurament hi han més i podríem fer una llista molt més llarga però crec que això serveix com a pauta per començar a mirar alguna cosa més que el preu al comprar un servei de hosting.

Aquest article no te cap tipus de llicència ni res, pot fer amb ell el que vulguis, no ho oblidis copia, difon i pirateja.