surt@delcercle:~$

Blog destinat a combatre la cibervigilancia a la que ens sotmeten grans corporacions tecnocapitalistes.
 

#Virtual Richard M. Stallman

Creat per Fck5y5 el 28 February 2019 · 311 cops Arxivat a Linux | Software Lliure

De vegades pot ser interessant saber quants paquets no lliures tenim instalats al nostre sistema, per aconseguir això en distribucions basades en Debian podem fer servir vrms, una aplicació escrita en Perl sota llicencia gpl.

Vrms funciona des de la consola en sistemes Debian o derivats que utilitzen el sistema apt com Ubuntu. El programa analitza la llista de programari instal·lat (disponible a /var/lib/dpkg/status) a la cerca de paquets non-free. Si els troba, els llistarà a la sortida estàndard amb un resum dels motius pels quals es considera com a tal. El vrms disposa d'una llista local de programari no lliure i una explicació associada en el fitxer /usr/share/vrms/reasons/vrms.

Si no es troba cap paquet non-free al sistema, el programa retornarà:

No non-free packages installed on ${hostname}! rms would be proud

(«No hi ha cap paquet non-free instal·lat a $hostname! rms n'estaria orgullós»). Si es troben un o més paquets, es llistaran juntament amb el percentatge respecte al nombre de paquets totals del sistema.

Per instalar vrms ho pots fer com es costum en sistemes Debian o derivats:

sudo apt-get install vrms

i per executar-lo:

vrms

Aquest article no te cap tipus de llicència ni res, pot fer amb ell el que vulguis, no ho oblidis copia, difon i pirateja.