surt@delcercle:~$

Blog destinat a combatre la cibervigilancia a la que ens sotmeten grans corporacions tecnocapitalistes.
 

#Portem un nou món a les nostres eines

Creat per Fck5y5 el 26 April 2019 · 391 cops Arxivat a Comunitat | Faircoin

Així és, fem nostre ara la frase de l'anarquista Buenaventura Durruti per dir que somiem amb un altre món, un món millor, més just per totes nosaltres i les que han de vindre darrere nostre, un món on sempre hi hagi les persones per davant del capital, aquest capitalisme antipersones que tot ho quantifica i que és una forma d'esclavatge modern disfressat de democràcia i falsa llibertat, falsa perquè som esclaus de l'explotació del ric contra el pobre, esclaus perquè cada dia volem més, més coses innecessàries que no necessitem però que ens fan creure que si, esclaus 2.0 ara de les grans empreses tecnològiques que trafiquen amb les nostres dades. Ja està bé! Ha arribat el moment de dir prou.

La tecnologia ens ha donat l'oportunitat d'alliberar-nos, hem de fer-nos i protegir les nostres eines lliures, el programari lliure i la descentralització són la nostra bandera però no ens hem d'aturar aquí, el sistema capitalista va més enllà de crear una alternativa a un programa "mainstream", hem de desenvolupar junt amb les nostres eines una economia alternativa basada en les criptomonedes i operar al marge dels bancs, catedrals del capitalisme.

L'euro o el dòlar entre altres són un altra forma d'esclavatge, un altra forma de control de les masses i una forma d'especulació econòmica que només beneficia a qui controla les regles del joc.

Quan fem les nostres eines habitualment admetem donacions o bé són eines que admeten algun tipus de transacció econòmica, doncs evitem fer servir les eines de l'amo, PayPal, Strife, Visa o Mastercard són eines basades en el sistema monetari establert pels rics per controlar les classes treballadores.

Necessitem que aquestes eines que estem creant siguin una alternativa capitalista real, hem d'establir un sistema fiable, ecològic, democràtic com el Faircoin per dotar les nostres eines d'un sistema de transacció econòmica just i autogestionat, i si, és cert, no tenim encara una xarxa real de llocs on abastar-nos de matèries de primera necessitat on puguem fer servir aquesta moneda i mantenir-nos dins d'una economia circular, però hem de donar nosaltres el primer pas i treballar per extendre el somni, crear noves eines, necessitem mercats online i físics de matèries primeres, mercats de productes de segona mà, crowfundings bassats en criptomonedes, documentar bé com crear noves eines, etc.

Està a les nostres mans crear al nostre voltant aquesta economia circular, un exemple són les companyes de Komun, des de terres del País Valencià les companyes estan enllaçant ecorebosts amb el que elles anomenen la caravana kombativa, també estan creant les seves pròpies eines anticapitalistes basades en el Faircoin i fent una mica més real aquest somni de l'economia circular.

Com elles hi ha altres nodes en diversos punts de la península ibèrica i fins i tot en altres països europeus treballant en el mateix sentit, l'economia circular amb criptomonedes no especulatives i les nostres eines són la veritable clau amb la qual alliberar-nos del capitalisme.

Si es pot!, només cal somiar i voler fer realitat el món que portem en els nostres cors.

Portem un nou món a les nostres eines

Aquest article no te cap tipus de llicència ni res, pot fer amb ell el que vulguis, no ho oblidis copia, difon i pirateja.