surt@delcercle:~$

Blog destinat a combatre la cibervigilancia a la que ens sotmeten grans corporacions tecnocapitalistes.
 

#L'ombra digital

Creat per Fck5y5 el 26 April 2019 · 271 cops Arxivat a Privacitat

Inevitablement quan fem servir un dispositiu digital conectat a la xarxa deixem una traça de bits, en un dia normal una persona qualsevol cerca a internet, entra a pàgines web, puja imatges a xarxes socials, veu vídeos en plataformes de streaming o fa i reb trucades o missatges de xat.

A més els nostres moviments bancaris són a la xarxa, el nostre historial mèdic també ho és, els impostos recaptats i una llista infinita d'informació, de fet s'estima segons estudis recents que a la xarxa hi han uns 45GB d'informació per persona.

En molts casos aquesta informació que deixem a la xarxa es recaptada sense el nostre consentiment, per exemple quan cerquem informació a internet la nostra adreça IP es registrada pels servidors que mantenen online les pàgines webs, això és un exemple de traça digital i el conjunt de totes aquestes traces l'anomenem ombra digital.

Moltes vegades les nostres comunicacions no van directament del punt A al punt B sino que passen per servidors de tercers on no podem garantir com són tractades les nostres dades, tenint en compte això podem dir que tothom te accés a la teva ombra digital, principalment proveïdors de serveis a internet, agències de seguretat, empreses i persones individuals que mantenen servidors. No tenim cap control sobre les nostres dades.

Realment no tenim cap protecció davant d'aquest fet, les lleis de privacitat d'un país no serveixen al travessar una frontera i internet és global, molta vigilància es fa en secret i no en som conscients, molta d'aquesta cibervigilància és en nom de la seguretat nacional i aquesta passa per sobre del teu dret a la privacitat, etc.

Qui controla les nostres dades controla les nostres vides

Finalment us deixo amb un video que he trobat a Vimeo molt interesant al qual he creat l'arxiu srt de traducció al català.

Aquest article no te cap tipus de llicència ni res, pot fer amb ell el que vulguis, no ho oblidis copia, difon i pirateja.