surt@delcercle:~$

Blog destinat a combatre la cibervigilancia a la que ens sotmeten grans corporacions tecnocapitalistes.
 

#Firefox Monitor més seguretat al nostre navegador

Creat per Fck5y5 el 30 May 2019 · 308 cops Arxivat a Privacitat

Gairebé cada dia ens assabentem de noves filtracions de dades en diferents serveis a la xarxa que posen en risc la privacitat de les usuàries, contrasenyes i altres dades sensibles es veuen exposades i per això la fundació Mozilla ha engegat un nou servei integrat en el nostre navegador (Firefox Quantum) que ens avisa de si els llocs que visitem han estat víctimes d'una vulnerabilitat on s'han filtrat dades de les usuàries.

Firefox Monitor ens avisa que el lloc web que estem visitant ha estat víctima d'una filtració de dades i ens facilita una eina per comprovar si el nostre email està entre les dades exposades per aquesta vulnerabilitat.

El servei de Firefox Monitor utilitza la base de dades de HaveIBeenPwned.com (HIBP), un servei desenvolupat per Troy Hunt, un expert en seguretat informàtica i bloguer. La base de dades de HaveIBeenPwned.com inclou els emails que se sap que han estat compromeses en vulnerabilitats conegudes. En el seu blog Troy Hunt parla d'aquesta aliança amb Mozilla.

Captura de l'avís del navegador al entrar a un lloc que ha patit una filtració de dades.

Mozilla comenta que per ells és molt important la privacitat de les seves usuàries per això ha creat una solució junt amb HIBP i Cloudflare per anonimitzar les dades que envia Firefox Monitor, més detalls sobre la solució aquí en anglès.

Encara que el teu email no hagi estat filtrat per una vulnerabilitat de software pots donar d'alta el teu correu en Firefox Monitor i fer que t'alerti si entres a la base de dades en futures filtracions, per aconseguir això:

  • Visita https://monitor.firefox.com/
  • Selecciona Regístrar-te per rebre alertas i crea una contrasenya
  • Comproba la teva safata d'entrada per veure si has rebut un enllaç de verificació.

Tingues en compte que l'enllaç caduca a les 24 hores. Després de comprovar el teu compte, rebràs un informe complet en el teu correu. A partir d'ara rebràs alertes si la teva adreça de correu apareix en una nova filtració de dades.

Aquest article no te cap tipus de llicència ni res, pot fer amb ell el que vulguis, no ho oblidis copia, difon i pirateja.