surt@delcercle:~$

Blog destinat a combatre la cibervigilancia a la que ens sotmeten grans corporacions tecnocapitalistes.
 

#He provat Briar i això és el que he vist

Creat per Fck5y5 el 18 June 2019 · 67 cops Arxivat a Privacitat

Com diu la descripció de l'aplicació a f-droid.org Briar és una app de missatgeria dissenyada per activistes, periodistes i qualsevol persona que vulgui comunicar-se d'una forma segura. Briar no depèn d'un servidor central, els missatges es sincronitzen entre els dispositius dels usuaris. Si internet cau pots seguir comunicant via wi-fi o Bluetooth, si hi ha connexió a internet Briar sincronitza fent servir la xarxa Tor per protegir els usuaris de la vigilància i la censura.

En quant a la missatgeria els contactes han de veure's cara a cara per emparellar els seus dispositius amb un codi QR fent servir la càmara del telèfon, això crea un cercle de confiança amb la teva llista de contactes, encara que els teus contactes poden presentar-te a un dels seus contactes també, aquest sistema de presentació envia un missatge per comfirmar el nou contacte.

Es poden crear grups privats i enviar avisos als contactes als quals vols convidar al grup, només el creador del grup pot convidar usuaris i si el creador abandona el grup aquest és dissol.

Una de les coses que fan diferent de Briar és que no només té xats entre dispositius o grups d'usuaris, també ens ofereix la possibilitat de crear fòrums públics on convidar usuaris i parlar d'una forma oberta , a diferència dels grups aquí els usuaris poden convidar als seus contactes i es manté obert fins que l'últim membre abandona el fòrum.

I encara hi ha més, Briar ens ofereix un blog personal per afegir actualitzacions sobre el tema que vulguem i aquests blog posts són compartits automàticament amb tots els teus contactes alhora, els contactes són alhora seguidors del teu blog.

Els lectors dels blogs tenen l'opció de compartir el contingut i d'afegir comentaris.

Briar et permet seguir enllaços via RSS, pots importar un arxiu opml amb els teus rss favorits o bé afegir-los d'un en un, Briar descarrega el feed fent servir la xarxa Tor i com a propietari del compte pots compartir el contingut dels feeds entre els teus contactes o comentar.

En l'apartat de la configuració pots gestionar la forma en la qual és connecta a Tor per raons d'estalvi de bateria i també fer que l'aplicació necessiti un PIN per desbloquejar-la si està inactiva la quantitat de temps que configuris.

Les mancances que jo he trobat és que la missatgeria només admet text, no es pot enviar ni imatges, ni vídeos, ni àudio, ni una localització.

En definitiva és una bona app per mantenir un canal obert i segur amb contactes en països on hi hagi censura de la informació però es queda curta com a missatgeria per al dia a dia. Llògicament és programari lliure, aquí pots veure el seu codi font que està escrit sot una GNU/GPL v3.

Per qui vulgui ajudar en la seva traducció està disponible el projecte a Transifex.

Aquest article no te cap tipus de llicència ni res, pot fer amb ell el que vulguis, no ho oblidis copia, difon i pirateja.