surt@delcercle:~$

Blog destinat a combatre la cibervigilancia a la que ens sotmeten grans corporacions tecnocapitalistes.
 

#ObscuraCam un app imprescindible per la privacitat

Creat per Fck5y5 el 19 June 2019 · 127 cops Arxivat a Privacitat

Avui vull parlar de l'aplicació ObscuraCam, per qui no ho sàpiga és una aplicació mòbil només per Android que permet distorsionar part de fotografies o vídeos amb la intenció de preservar la privacitat dels qui apareixen en elles.

El funcionament a nivell d'usuari és senzill, pren una fotografia o escull una de la teva galeria i ObscuraCam automàticament tractarà de detectar els rostres que hi ha en ella, si no les troba totes o cap d'elles no passa res pots fer clic sobre els punts en els quals vols distorsionar la imatge o el vídeo i fer més gran o més petita l'àrea afectada. Una vegada tens una àrea seleccionada l'aplicació t'ofereix tres opcions de distorsió, pixelat, ulleres i nas o bé pintar de negre.

A més ObscuraCam elimina les metadades com localització GPS, model de càmera i telèfon i a partir d'aquí pots guardar la nova imatge o compartir-la directament amb l'aplicació que vulguis.

ObscuraCam es pot trobar a f-droid.org, és una aplicació desenvolupada per SecureSmartCam Team junt amb witness.org una organització sense ànim de lucre que ajuda a les persones a fer servir vídeos per la lluita pels drets humans.

El programa està escrit sota llicència GNU/GPL v3 i podeu trobar el codi font al repositori de The Guardian Project.

Aquest article no te cap tipus de llicència ni res, pot fer amb ell el que vulguis, no ho oblidis copia, difon i pirateja.