surt@delcercle:~$

Blog destinat a combatre la cibervigilancia a la que ens sotmeten grans corporacions tecnocapitalistes.
 

#Ripple un botó del pànic per Android

Creat per Fck5y5 el 20 June 2019 · 86 cops Arxivat a Privacitat

Imaginem una situació ficticia Steve és un activista pels drets humans de viatge pel Tibet fent-se passar per un turista normal mentre es fa càrrec de la situació del país, Steve està recollint informació amb la càmera del seu telèfon i té por de ser descobert i detingut per autoritats xineses amb totes aquestes proves de la seva activitat al seu dispositiu mòbil.

Situacions com aquestes requereixen d'una acció ràpida que permeti eliminar el contingut del dispositiu de proves incriminatòries i aquí és on entre a escena Ripple, una aplicació desenvolupada per The Guardian Project que ens ofereix un senzill botó del pànic en pantalla, aquest botó dispara l'acció configurada en aplicacions de tercers que donin suport al botó del pànic com per exemple f-droid, zom o newPipe entre d'altres.

La pròpia aplicació dona als desenvolupadors un sistema per comunicar a Ripple les possibles respostes que tindrà l'app quan el botó de Ripple sigui activat, una aplicació pot enviar un missatge, esborrar les dades, etc. Com a exemple l'app de zom (una aplicació de missatgeria basat en chatsecure) ens permet esborrar la llista de contactes o enviar un missatge personalitzat a certs comptes, tot això pot ser molt útil en cas d'una detenció policial, en segons pots esborrar els teus contactes de l'agenda i enviar un missatge a un compte avisant del problema.

Un bon sistema en definitiva que hauriem de demandar que fos més extés entre les aplicacions destinades a la privacitat i la seguretat entre activistes sens dubte. La podeu trobar a f-droid.org escrit sota una llicència GNU/GPL v3 i el seu codi font al repositori de The Guardian Project.

Aquí us deixo un vídeo del funcionament de l'aplicació.

Aquest article no te cap tipus de llicència ni res, pot fer amb ell el que vulguis, no ho oblidis copia, difon i pirateja.